Har du tjek på, om du får sovet godt nok?

24 marts 2019
Anders Lundtang Hansen
Har du tjek på, om du får sovet godt nok?

Der er næsten ikke noget værre, end når man vågner, fordi vækkeuret ringer, og det føles som om, at man kun lige er faldet i søvn. Man har simpelthen at gøre med en ufuldendt søvn.

Så er resten af dagen nærmest ødelagt. 

Man har ikke noget overskud, man kan ikke rigtig tænke klart; ens tankevirksomhed er nedsat, og det er problematisk både i familiære sammenhænge, men det kan også udløse problemer i professionelt regi – og endda koste liv!

Ja, du læste rigtigt.

I Danmark sidestiller man faktisk det at køre bil alt for træt med at være fuld eller have bedøvende stoffer i kroppen. Det har noget samme effekt, at ens evner og reflekser er nedsat, og selv et splitsekunds forsinkelse i reaktionsevnen kan medføre fatale konsekvenser.

Det er dog svært at påvise, at mangel på søvn er skylden.

Så galt skal det helst aldrig gå, men mangel på søvn kan virkelig sætte sine spor i hverdagen og arbejdsdagen, og hvis man ikke gør noget radikalt for at rette op på ens søvn-vaner til det bedre, kan man have problemer i lang tid.

Der er flere ting, man kan gøre for at få en god nats søvn, og det er blandt andet at spise korrekt, ikke sove lurer i løbet af dagen; ikke drikke alkohol før sengetid og have faste sovetidspunkter.

Endda dyrkelse af motion kan være en positiv faktor til at sove godt, da man således bliver fysisk udmattet til at sove og ikke skal tvinge sig selv til at sove.

Man skal nemlig helst have en naturlig søvn, der kommer af at sove i en god seng, med en lækker dyne og en god pude under de rette temperaturforhold og ikke ved for eksempel at tage sovemedicin.

Vil du vide mere om, hvorfor det er så vigtigt at sove godt, så skal du fortsætte videre her: 

https://denkorteavis.dk/2018/hvorfor-er-det-saa-vigtigt-at-sove-godt/

Flere nyheder