Få dit flotte gulv igen med en grundig gulvafslibning

05 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Har trægulvet i din bolig med tiden pådraget sig overfladiske skader, skrammer og ridser? Er du godt og grundigt træt af at se på det matte og flossede træværk? Og er du samtidig ked af at skulle være iført sko, når du går rundt i dit eget hjem, fordi dit trægulv oven i købet har fået en øget tendens til at danne irriterende splinter?

Så har du sikkert overvejet at skrotte gulvet til fordel for et mere rengøringsvenligt og slidstærkt eet af slagsen. Det er i disse dage meget udbredt at skifte trægulvet ud med et smart og moderne beton eller cement gulv, som både er nemmere at gøre rent og ikke kræver det store i vedligeholdelse.

Men før du giver dig i kast med dette projekt bør du tænke dig om en ekstra gang. Træværk er nu en gang det mest optimale materiale til gulv belægning. Det levende og organiske materiale føjer varme og autenticitet til en hver bolig, og er med til at gøre det til et hjem. Og da der er gode chancer for at du kan få dit trægulv rigtig pænt igen med en billig gulvafslibning bør du vente med at lade det udskifte.

Kan jeg selv foretage en gulvafslibning?

Selv om det er muligt at leje en maskine til afslibning af gulve i et byggemarked bør du overlade opgaven til en professionel. Når du vælger selv at foretage en gulvafslibning løber du en risiko for at komme til at slibe for meget af dit trægulv, eller for ikke at komme ordentligt ind i kroge, rundt om hjørner og ud langs panelerne med det tunge maskinel. For at opnå et smukt og ensartet resultat er det nødvendigt med et vist professionelt håndelag. Og et sådant har en faglært gulvsliber.

Du kan altid få et skarpt tilbud på afslibning af gulve hos Gulvkanonen – læs mere på Gulvkanonen.dk