Afslibning af gulve

10 November 2020
Maya Hindsberg

editorial

Det kan gøre en verden til forskel at få slebet sine gulve, uanset om du får en lokal professionel som https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-naestved/ til at slibe det for dig, eller om du gør det selv.

Det kan sagtens lade sig gøre at gøre det selv, selvom det kræver, at man har lyst til at sætte sig ind i, hvordan man gør og har mod på det. Ulempen er jo, at det kan gå galt på grund af den manglende erfaring, og det kan derfor blive dyrt, hvis der sker et uheld. Omvendt, hvis det går godt, så har man sparet penge. 

Hvornår skal mit gulv overhovedet slibes?

Det er jo ikke alle gulve, der har brug for at blive slebet, og det vil variere, hvor tit der er behov for det, afhængig af dit gulv. Derfor er det bedste, du kan gøre at kigge på dit gulv og vurderer, hvor slidt det er. Hvis der er mærker og ridser i lakken, hvis der altså er tale om et lakeret gulv, så vil det være en god ide at få det slebet.

Ofte vil trægulve lavet af et blødt materiale, som f.eks. fyrretræ, ofte have brug for at blive slebet oftere, da der nemmere kommer spor efter f.eks. stoleben.

Omvendt, hvis du har en stor hund eller et barn, der taber ting, så vil du også ofte skulle slibe og lakere gulvet oftere, da der derfor også kommer flere mærker.

Få tre uforpligtende tilbud

Hvis du vælger at få en professionel til at slibe dit gulv for dig, kan det være en rigtig god ide for dig at kontakte tre forskellige firmaer for at få et par uforpligtende tilbud. Det giver dig en ide om prisniveauet og du risikerer ikke at ringe til den første og måske den dyreste. Det er altså en god måde at sikre dig, at du ikke betaler overpris.