Alkoholbehandling: Sådan bryder du dit alkoholmisbrug

28 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Når man står midt i et alkoholmisbrug, kan det måske virke uoverskueligt at komme ud af det igen. For måske mærker man allerede, hvordan der kommer abstinenser, når man ikke drikker. Eller måske har man fået skubbet meget af ens omgangskreds væk, fordi alkoholen har fået mest fokus. 

Gode grunde til at bryde et alkoholmisbrug

Uanset hvilken situation man står i, så er der altid en god grund til at bryde med et alkoholmisbrug. Det kan godt være, at kroppen har vænnet sig til en stor mængde alkohol, men det kan tage stor skade. På sigt kan hjernen tage skade, der kan opstå alkoholdemens og nervesystemet kan også blive beskadiget. 

Med et alkoholmisbrug kan det også være svært at passe et normalt liv. Alkoholen har sikkert taget styringen over ens liv, og er den der dikterer, hvad der skal ske. 

Heldigvis er der gode muligheder for hjælp, når man vil ud af et alkoholmisbrug.

Sådan bryder man sit alkoholmisbrug

Som noget af det første kan man kontakte et misbrugscenter. De vil helt sikkert kunne hjælpe med alkoholbehandling. Det kan kræve en række dygtige professionelle, når man skal stoppe med at drikke. Det gælder alt fra læger, sygeplejersker, psykiatere, psykologer m.m. Der skal nemlig både arbejdes med det fysiske aspekt ved at drikke og også det psykiske. 

Når man skal i alkoholbehandling skal man være indstillet på, at det kan blive hårdt arbejde. Man skal trods alt bryde med et mønster, som er godt og grundigt indlejret i en. Når det er sagt, så er det muligt, og det er det hele værd, når man kommer ud på den anden side. Man bliver selvfølgelig også godt rustet til, hvordan man håndterer svære perioder, når man er færdig i behandling. Her kan det nemlig kræve en ekstra indsats – men med godt personale bag en, kan man lykkes med det.