Der kommer udslag på sådan en dør her

04 July 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er virkelig rart at have nogle høje døre, når man selv er en høj person, for så ender man ikke med at blive duknakket, fordi man så tit skal bukke sig, at ens krop vænner sig til at have en foroverbøjet holdning.

De høje døre kan så pludselig give nogle sjove “udfald”, når man åbner og lukket dem, specielt hvis de har fart på, mens de gør det.

Støder de så let mod noget, så kan man se det, og nogle gange kan man endda se det.

Det kommer lidt an på materialet af døren, om dette sker, men hvis døren er af træ, og den ikke er for tyk, så kan det sagtens ske.

Og det har ikke noget at gøre med, at døren er skæv, eller man har sat den forkert op, sådan er den bare.

dør

Døren giver sig på en sjov måde

For hvis døren virkelig er høj, så giver det svingninger i den, når man skubber til den eller lukker den, fordi hele dørpartiet ikke bevæger sig samtidig.

Hvis du skubber den for neden – gerne med lidt kraft på – så vil den nederste del bevæge sig hurtige frem, end den øverste del gør, som der kommer lidt efter.

Det er ikke noget, der er skadeligt ved døren, hvor den kan være fra Klarwindows.co.uk, men hvis man gør det for meget, og det er en svag dør, så kan den tage skade med tiden.

Desuden er det ikke godt at smække med dørene, så generelt undgår man en masse skavanker med skader og støj ved, at man ikke smækker med dørene.

Skulle døren så støde mod noget eller langsomt miste tempo det ene sted, så kan man høre, at døren vipper lidt frem og tilbage.

Som sagt er dette i små mængder ikke farligt, men man bør undgå, at det sker alt for tit.