Derfor skal du starte i alkoholbehandling

28 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du overvejer at tage dit første skridt og komme i alkoholbehandling, så er der god grund til at sætte i gang. Der er utroligt mange fordele for dig, som kommer gennem et behandlingsforløb. 

Hvis du har brug for et lille ekstra skub, så kan du måske blive overbevist om, at tiden er kommet til at gøre op med dit misbrug. 

Hvad kan alkoholbehandling gøre for dig? 

Helt overordnet så kan et behandlingsforløb være en effektiv måde, du kan få bugt med din afhængighed på. Du vil blive mødt af dygtige, erfarne og professionelle medarbejdere, som er vant til at arbejde med afhængighed. Det betyder selvfølgelig også, at de har en god idé om, hvordan de skal gribe dit forløb an. Der er ingen tvivl om, at det kræver hårdt arbejde, når man skal bryde med en afhængighed – derfor er det også et must, at man kommer i alkoholbehandling hos dygtige folk. 

Alkoholbehandling handler om meget mere, end at du skal stoppe med at drikke alkohol. Det handler også om, at du skal have tilegnet dig nye redskaber til at håndtere det, som alkoholen har hjulpet dig med at håndtere. For det er mindst lige så meget brug for, at der arbejdes med ens psyke og de tanker, følelser og coping redskaber, man har haft indtil nu. Når man får hjælp til at bearbejde det, så vil man også opleve, at det ikke er nødvendigt at dulme ens udfordringer med alkohol. 

Med alkoholbehandling til du sikkert også opleve, hvordan du ser dit liv mere tydeligt igen. Og det er helt sikkert også noget, dine pårørende vil nyde godt af. Afhængighed af alkohol påvirker alle dem, som er omkring en – og de har helt sikkert også savnet den person, de kender uden et misbrug. 

Du kan også læse mere her, når du vil have bugt med din afhængighed: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/