Emaljering af badekar – det nemmeste alternativ til udsmidning

02 November 2021
Astrid Pedersen

editorial

Et gammel og slidt badekar er sjældent nogen pryd for et badeværelse. Står der et sådant i dit badeværelse har du sikkert overvejet at skrotte det i forbindelse med den næste renovering.

Du bruger sandsynligvis ikke dit badekar som fremstår ganske uindbydende med revner og misfarvede plamager i emaljen. Det er ganske rigtigt heller ikke nogen god idé at tage karbad i et slidt badekar som er fyld med skrammer og skavanker.

Disse kan nemlig gemme på uhumske overraskelser i form af bakterier og svamp som kan forårsage sygdom. Og alene af den grund er det ganske nærliggende at ønske en udskiftning af badekarret.

Det er dyrt at skifte badekarret ud

Du bør dog overveje om det virkelig er umagen værd at smide badekarret ud og købe et nyt. Det er nemlig både dyrt og besværligt at gennemføre denne procedure.

Hvis emaljen på dit badekars inderside udelukkende er præget af overfladiske ridser, revner og misfarvninger vil karret med stor sandsynlighed kunne blive rigtig flot igen. Det kræver blot en grundig renovering, udført af en dygtig og erfaren badekarsmaler som kan udføre emaljering af badekar. Og dette er en langt billigere løsning end at smide badekarret ud til fordel for et nyt et afslagsen.

Hvad kan jeg opnå med emaljering af badekar?

Når en badekarsmaler udfører emaljering af badekar vil det ske ved en proces som kan minde meget om en autolakering. Badekarret slibes fint og glat indvendig, og de enkelte emalje komponenter påføres lag på lag ved hjælp af en sprøjtepistol. Efterfølgende skal den nye emalje hærde i godt et døgns tid. Og derefter kan du atter trygt nedsænke dit legeme i et nyistandsat badekar fyldt med varmt og velduftende vand.

Du kan finde din nærmeste badekarsmaler på Frederiksberg hos Emaljespecialisten. Få yderligere information om emaljering af badekar på Emaljespecialisten.dk