En cremet italiensk klassiker som alle kan lave

23 November 2018
Michelle Løhde Nielsen

editorial

Findes der noget bedre end en blød og cremet risotto fyldt med velsmag og serveret med et kølig glas hvidvin? Risotto er en italiensk klassiker, der består af risottoris, hvidvin, bouillon, ost og valgfrit fyld. Det er derfor en ret, der kan varieres i det uendelige, da fyldet kan tilpasses alt efter smag og sæson, og hvad der generelt er til rådighed.

I en risotto kan du eksempelvis tilsætte de grøntsager, der er i sæson, så du ender ud med en svamperisotto i efteråret og en anden variant i foråret, der er mindre tung. Hvis du ønsker mere fylde i retten, så kan du også vælge at tilsætte kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr. Mulighederne er derfor mange, og det er blot fantasien, der sætter grænser. Den kan laves i et utal af forskellige variationer, så den matcher lige netop dine smagsløg og ønsker. Det kan eksempelvis være, at du foretrækker din risotto mere eller mindre tung, men det kan også være, at du foretrækker den med mange grøntsager, mere kød eller noget helt tredje. 

En nem ret både til hverdag og weekend 

Mange har den opfattelse, at risotto er en kompliceret ret, hvor der er meget, der kan gå galt. Risotto er dog en nem og hurtig ret at lave, så længe man blot husker at røre i den, og det er derfor også en ret, som alle kan kaste sig ud i. Alle kan lave en velsmagende risotto, der vil skabe smil og glæde hos dem, man serverer den for – og så passer den perfekt til både hverdag og weekend. 

I og med at risotto netop kan laves i et utal af forskellige udgaver, så findes der også et væld af forskellige opskrifter, hvilket kan være svært at finde rundt i, hvis du ikke har prøvet det før. Det kan derfor anbefales, at du klikker ind på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/retter-3.php?id=143, hvor du finder en overskuelig liste over forskellige typer risotto. På den måde kan du finde frem til den risotto, der matcher lige netop det, du har lyst til.