Et kontant lån kan være en gammeldags måde at låne penge på

20 April 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Et kontant lån kan opfattes på mange måder, hvoraf en af måderne er https://ikanobank.dk/kampagnesider/kontantlaan

Men hvis man skal se på det sprogligt, så er det også i form af at låne kontanter, man får i hånden eller på anden måde fysisk.

For selvom man snakker om at låne kontanter, så tænker de fleste på, at man får overført nogle penge enten via et banklån, kviklån eller et lån hos familien, da det er lettere at have med at gøre end at bære rundt på fysiske kontanter, som der kan blive stjålet for en, og man skal ikke tælle dem op, hver gang man skal bruge et beløb, eller have plads til dem.

Men det er jo penge i overodnet betydning, man ser på her, for med kontanter burde man skelne mellem disse fysisk og digitalt på en eller anden måde, da specielt de fleste danskere benytter sig af denne metode.

For der er tillid til bankerne, og man får hurtigere pengene overført, end at man skal hente dem fysisk, modtage dem og eventuelt hæve dem først.

Et kontant lån skal også aftales og godkendes

Men der er jo stadig dem, der foretrækker at låne penge fysisk ud, så man ikke skal have bankerne indover.

Det kan også nogle gange være lettere med mindre beløb, hvis man lige ligger inde med et par sedler i pengepungen.

Dog kan det så også være, at man har at gøre med sorte penge eller en form for hvidvaskning her. Det skal man som modtager lige tænke over.

Desuden bør man også på en aftale om lånet på skrift, da man så bedre kan bevise det, hvor man digitalt kan spore og bevise en overførsel.

Hvor du skal gøre af de penge, og om du er bange for at gå rundt med dem eller have dem derhjemme og frygte indbrud, er så din egen personlige sag.