Få det lækreste gulv med en gulvafslibning

06 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er dit gulv slidt og nusset i overfladen, men vil du gerne give det en chance for at stråle på ny? Så er det en gulvafslibning der skal til.

Hvordan foretager jeg selv en gulvafslibning?

Hvis du selv ønsker at forestå arbejdet med afslibning af gulve i din bolig skal du først og fremmest ud og leje en maskine til gulvafslibning. En sådan kan lejes i et byggemarked eller i visse trælast handeler.

Du skal regne med at leje maskinen i flere dage. Dels vil du sikkert bruge langt tid på det slidsomme og tidskrævende arbejde, som er ret tungt for især amatører. Dels vil du få brug for din gulvafslibning maskine hvis du ønsker at behandle gulvet med olie eller sæbe. Her vil den stærke maskine kunne være til stor hjælp når olien eller sæben skal arbejdes ned i træværket.

Der ud over skal du købe de materialer som skal bruges i forbindelse med din gulvafslibning. Det drejer sig blandt andet om de forskellige typer sandpapir som skal monteres på maskinen – både groft og fint sandpapir skal indkøbes. Du skal bruge klude og malerkoste til påføring af efterbehandlings materialet. Og så skal du selvfølgelig indkøbe materialer til selve efterbehandlingen, her under lud, sæbe, olie, lak eller maling alt afhængigt af hvilket udtryk du ønsker dit gulv skal ende med.

Selve arbejdet med afslibning af gulve er temmelig tungt og kræver et sikkert håndelag. Det kan godt være svært at komme ordentligt rundt om de skarpe hjørner, ind i krogene og ud langs panelerne hvis du ikke har øvelsen. Du risikerer hurtigt at ende med et ikke videre kønt eller ensartet resultat. Og derfor kan det altid bedst betale sig at hyre en professionel gulvmand med mange års erfaring inden for gulvafslibning og efterbehandling af gulve.

Du kan finde din lokale gulvsliber hos Gulvkanonen på Gulvkanonen.dk.