Få dine gulve flotte igen med en professionel gulvafslibning

06 November 2020
Astrid Pedersen
image

editorial

Når et trægulv er behandlet med sæbe eller olie, er det ikke alene smukt at se på. Det er også en fornøjelse at betræde. En oliering eller en sæbebehandling skaber en nærmest blød og levende overflade, som føles varmere end andre former for gulvbelægning.

Træværk er et organisk materiale, og dette gør trægulve til den mest optimale gulvtype der findes – i hvert fald i private boliger. Her vil man nemlig gerne kunne gå rundt uden sko. Og det kan man på et velplejet trægulv, som samtidig giver en hjemlig og hyggelig stemning og sørger for en fremragende akustik.

Hvad stiller jeg op med mit slidte og triste trægulv?

Olie og sæbe behandlede gulve har dog den store svaghed at de nemt bliver flossede og nussede i overfladen. Et gulv som er behandlet med olie eller sæbe skal mindst én gang om ugen vaskes med et særligt middel – enten olie sæbe eller sæbespåner – som går ind og forstærker den beskyttende hinde af olie eller sæbe som gulvet fik ved sin seneste behandling.

Er fibrene i træværkets overflade således mættede, vil hinden forblive intakt, og gulvet bevare sin væske og smuds afvisende egenskaber samt eventuel uv beskyttelse. Forsømmes den ugentlige gulvvask vil hinden hurtigt slides bort hvilket vil medføre indtørring af træværkets overfladiske fibre. Og så begynder forfaldet for alvor at tage fart.

Når den beskyttende olie eller sæbe hinde først er slidt bort kan den ikke genskabes – og gulvet kan ikke blive flot og ensartet i overfladen på ny ved almindelig gulvvask. Den eneste måde hvorpå du kan genskabe dit flotte og skinnende gulv er ved en grundig gulvafslibning. Og en sådan bør du altid overlade til en dygtig fagperson.

Hvor finder jeg en dygtig gulvsliber?

Du kan altid kontakte din lokale afdeling af det landsdækkende firma Gulvkanonen for et skarpt tilbud på en professionel gulvafslibning.