Få dit smukke og skinnende trægulv igen med en gulvafslibning

05 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv bliver slidt, vil slitagen udmønte sig i meget karakteristiske tegn. Trægulve, som er behandlet med sæbe eller olie, vil generelt begynde at udvise disse tegn langt hurtigere end trægulve, som er beskyttet af et forseglende lag af lak, fernis eller maling.

Olierede eller sæbe behandlede trægulve vil med tiden miste den beskyttende hinde af sæbe eller olie som blev grundlagt ved den seneste behandling. Her bliver olien eller den fede sæbe skrubbet ned i gulvets overflade hvilket mætter de overfladiske fibre og derved skaber den før omtalte hinde. Denne skal vedligeholdes gennem hyppig og grundig gulv vask med særlig sæbe som genopbygger og forstærker hinden.

Med tiden vil hinden dog slides bort og med den alle de væske og smuds afvisende egenskaber som følger med. Visse former for sæbe og olie har endog indbygget uv filter som beskytter gulvet imod solfalming. Når denne beskyttelse er slidt bort vil du kunne iagttage gullige plamager på gulvet svarende til de områder hvor lys indfaldet fra vinduer eller altan og terrasse døre er mest kraftigt.

Der hvor gulvet slides allermest, for eksempel rundt om dit spisebord eller foran døre, vil smuds og støv nedtrådt i gulvets overflade indlejre sig i de tørre fibre og her danne grimme grålige slidspor. Og træværket vil suge spildte væsker til sig som en anden svamp hvorved der dannes pletter og skjolder i gulvets overflade.

Få gulvet flot igen med en gulvafslibning

Hvis du kan nikke genkendende til oven for beskrevne tegn på slitage er det på tide med en grundig gulvafslibning og en ny olie eller sæbe behandling. En sådan kan du få hos din lokale gulvsliber. Uanset hvor du bor i landet kan du finde en lokal afdeling af det danske gulvfirma Gulvkanonen i nærheden af dig – bestil et godt tilbud på afslibning af gulve via Gulvkanonen.dk