Få et smukt og lyst trægulv med en gulvafslibning

05 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du kommet i besiddelse af et hus eller af en lejlighed med et ægte – måske endda originalt – trægulv? Så er du faktisk heldig. Og du bør gøre en ekstra indsats for at bevare gulvet smukt og intakt.

Hvorfor skal jeg beholde det gamle trægulv?

Måske synes du ikke just at det slidte og nussede trægulv i din nye bolig er noget der er værd at skrive hjem om. Gamle, slidte trægulve har en tendens til at fremstå uensartede og nussede i overfladen. Dette skyldes den daglige slitage, som efterlader sine tydelige spor i træværket. Disse opstår i det øjeblik hvor gulvets beskyttelse slides bort – og dette sker hurtigere for olierede eller sæbe behandlede gulve end det er tilfældet for lakerede eller malede ditto.

Er gulvet behandlet med sæbe eller med olie vil det være beskyttet i ringere grad end hvis træværket er forseglet under et tykt lag af lak, maling eller fernis. Med en olie eller sæbe behandling vil gulvets egne karakteristika skinne igennem samtidig med at du vil have den behagelige følelse af træværk under fødderne når du går rundt i din private bolig på bare fødder eller i strømpesokker.

Desværre forholder det sig også sådan gulve behandlet med ikke forseglende materialer kræver en del mere vedligeholdende pleje end lakerede gulve. Du skal mindst én gang om ugen vaske gulvet med sæbe særligt fremstillet til pleje af olie eller sæbe behandlede trægulve. Ellers bliver lynhurtigt grimme. Og er skaden først sket skal der en gulvafslibning til hvis du ønsker at genskabe den smukke og ensartede overflade.

Hvor kan jeg få hjælp til gulvafslibning i Birkerød?

Er gulvet i din nye bolig således misligeholdt og dermed grimt at se på bør du kontakte et professionelt gulvfirma med henblik på en gulvafslibning og en ny olie eller sæbe behandling. Du kan læse mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-birkeroed/