Få flotte og skinnende trægulve i dit hjem med en gulvafslibning

06 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Gamle, slidte trægulve, som ikke har modtaget den fornødne pleje og vedligeholdelse, er sjældent noget kønt syn.

Et trægulv skal, såfremt du ønsker at det skal holde sig pænt og skinnende i overfladen, vedligeholdes efter de gældende forskrifter. Disse afhænger af, hvorledes gulvet er behandlet.

Er træværket forseglet under et tykt lag fernis eller lak, eller er trægulvet malet, vil det være en del mere rengøringsvenligt og slidstærkt end hvis der er anvendt sæbe eller olie i forbindelse med seneste behandling. Til gengæld vil du med et malet eller et lakeret trægulv ikke få samme look and feel som med et olieret eller med et sæbebehandlet trægulv.

Disse to behandlings typer er langt de mest populære i de danske boliger fordi de lader træværkets særlige karakteristika skinne igennem, og samtidig gør trægulvene helt utroligt behagelige at betræde. Med olie eller sæbebehandlede trægulve får du fornemmelsen af ægte, massivt træværk. Og så giver et trægulv behandlet med ikke forseglende materiale en rigtig god akustik.

Hvad skal jeg stille op med mit grimme og slidte trægulv?

Desværre forholder det sig samtidig sådan at olierede og sæbebehandlede trægulve er langt mere sarte og sårbare end lakerede eller malede ditto. Især de utroligt smukke sæbebehandlede trægulve, som med deres magiske hvidlige skær kan lyse hele stuer op, vil hurtigt begynde at udvise tegn på slitage hvis de ikke mindst én gang om ugen vaskes grundigt og ihærdigt med sæbe spåner. Denne behandling forstærker og vedligeholder den beskyttende hinde af sæbe som dannedes i træværkets overflade ved gulvets seneste behandling. Og går den først tabt vil gulvet hurtigt blive grimt.

Du behøver dog ikke at fortvivle hvis dit før så smukke sæbebehandlede trægulv er begyndt at fremstå nusset og flosset. Det vil nemlig sagtens kunne blive flot igen med en gulvafslibning og en tilhørende efterbehandling. Læs mere, og få et godt tilbud på en billig gulvafslibning hos Gulvkanonen på hjemmesiden Gulvkanonen.dk