Få malet dit hus af en maler

20 May 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis du har et hus sker det ofte at det på et eller andet tidspunkt trænger til en god omgang maling. Det kan være at du går og overvejer at sælge huset og et hus der har en nyrenoveret og nymalet facade gør sig alt andet bedre, når der kommer interesseret købere forbi. Selvom de fleste har erfaring med at male, anbefales det at det er en professionel der udfører arbejdet. Der skal ofte også renoveres lidt eller meget på facaden inden der males. Du kan læse mere her https://malerkanonen.dk/.

Start med at få sandblæst huset

Inden du får malet og evt. renoveret facaden bør du få sandblæst huset. En sandblæsning fjerner al gammel maling, alger, pus og snavs fra husets facade og det står med rene vægge. Det er derefter nemmere at se hvad væggene trænger til at få renoveret, inden der males. Husk at væggene skal have tid til at tørre, så der ikke kommer fugt ind i væggene.

En hus der er blevet sandblæst er ikke alene nemmere at male, det vil også holde længere og se langt pænere ud, end hvis man blot havde malet oven på det gamle.

Brug tid på at finde den rigtige maler

Uanset hvilken håndværker du skal lave en aftale om at lave et projekt hos dig, er det en god ide at bruge tid på at finde den rigtige og ikke bare ringe til den første og bedste. Det er en god ide at starte med at kontakte mindst 3 forskellige malere og få dem til at komme med et skriftligt tilbud. Det er også en god ide at bede om referencer, især hvis det er et større projekt. Ved at kontakte flere får du et bedre overblik over prisniveauet og ender ikke med at betale mere end højst nødvendigt.