Få professionel hjælp angående dit alkohol misbrug

18 May 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Har du et for stort alkoholforbrug og måske endda et reelt misbrug, som du gerne vil blive kvit, er det muligt at få hjælp på et af de mange behandlingscentre, der findes rundt omkring i Danmark. Det er gratis at få alkohol hjælp og det er også muligt at modtage det anonymt.

Kommer du for at få råd og vejledning ,behøver du ikke oplyse dit navn, men skal du have en reel behandling skal du oplyse dit cpr. nr. Det skyldes at din kommune skal betale for behandlingen og de skal juridisk knytte en betaling til et cpr. nr. Ønsker du ikke at oplyse dit cpr. nr. og det kan der være flere gode grunde til, kan du stadig få hjælp. Du skal dog selv betale.

alkoholbehandling

Indlæggelse eller døgnbehandling

Din behandling er altid individuel og tager udgangspunkt i dig og dit misbrug. Alt afhængig af hvor voldsomt dit misbrug er er det muligt “blot” at få nogle gode råd til hvordan du kan mindske dit misbrug til døgnbehandling og indlæggelse. Det sidste sker typisk hvis du i årevis har haft et voldsomt misbrug, hvor du skal have hjælp til at blive afgiftet. 

Har du et voldsomt misbrug kan du ikke bare stoppe med at drikke fra den ene dag til den næste uden at din krop går i chok. Derfor skal det ske gradvis og under ordnede forhold. 

Er dit misbrug knap så voldsomt, er det muligt at deltage i en døgnbehandling. Det gør det muligt at forsætte med et normalt liv hjemme. Det gør det også muligt at forsætte med at få på arbejde eller i skole. I nogle tilfælde er det muligt at nøjes med at deltage i et seks dages kursus, som er med til at ændre din alkohol vaner. Det gælder især, hvis du stadig har et arbejde og et normalt netværk.