Find den rette altandør – enkelt eller dobbelt

29 April 2022
Astrid Pedersen

Skal din altan have en ny dør? Så læs med her.

Hvordan vælger jeg den rette dør til altanen?

Når du står over for valget mellem en enkeltfaget og en dobbelt altandør bør du overveje om du har plads til den sidst nævnte. En dobbelt altandør kræver i sagens natur en altan af en vis bredde – og du skal samtidig kunne afse pladsen på væggen i det til altanen hørende rum.

image

Hvis du mener at have plads til – og mulighed for – at montere en dobbelt altandør kan dette på det kraftigste anbefales. På den måde kan du nemlig udnytte den ekstra plads optimalt. Du vil kunne få langt større glæde af din altan hvis du vælger en dobbelt altandør frem for en enkeltfaget en af slagsen.

Du vil hele sommeren igennem kunne glædes over solens lys, og den lune brise som bærer havens skønne dufte igennem dine stuer og værelser, lige som du vil kunne nyde fuglenes kvidren og sommerens mange andre lyde selv om du befinder dig inden døre. Og om vinteren vil en dobbelt altandør kunne give dig ekstra udbytte af de få timer med lys og solskin som dette halvår byder på.

Du behøver dog ikke at fortvivle hvis du kun har plads til en enkeltfaget dør ud til din altan. Disse fås nemlig også med glas indfatning fra top til bund, enten i form af flere små vinduer eller én stor rude.

Du bør dog under alle omstændigheder sikre dig at din nye altandør lever op til de krav der stilles til en yderdør, nemlig at den skal kunne modstår vind og vejr, og samtidig holde på varmen i din bolig. Ellers risikerer du at ende med kolde trækvinde og en stor varme regning.

Du kan finde enkelt- og dobbeltdøre til altanen hos Klarfönster i den online shop på hjemmesiden Klarfönster.se