Find den rette glidecreme til dine behov online

12 February 2019
Astrid Pedersen

editorial

Glidecreme til både mænd og kvinder er et absolut must i rigtig mange situationer, som involverer penetration – uanset om denne foregår analt eller vaginalt. De fleste mennesker, som har prøvet anal sex, ved udmærket godt, at dette slet ikke kan fungere uden en god glidecreme. Anus producerer ikke, på samme måde som vagina, naturligt smøremiddel, og derfor vil analt samleje være en smertefuld og risikabel oplevelse uden en til formålet velegnet glidecreme.

Der kan nemt opstå rifter og flænger i den sarte hud i og omkring endetarms åbningen, hvilket kan være befordrende for diverse sygdoms- eller irritations fremkaldende mikroorganismer. Kondomet kan også nemmere briste som følge af den hårde friktion. Derfor er man også mere udsat for seksuelt overførte sygdomme, hvis man dyrker anal sex uden brug af glidecreme.

Vaginal glidecreme til kvinder

Det er ikke altid tilfældet, at vagina danner de nødvendige smørestoffer, som skal til for at opnå smertefri sex. Der kan være mange grunde til, at en kvinde oplever tørhed i skeden på trods af erotisk opstemthed. Det kan for eksempel være tidspunktet i hendes cyklus, en kostændring, sygdom eller medicinering eller periodevis stress, som kan forårsage midlertidige ændringer i hormon balancen, hvilket kan føre til udtørring af slimhinderne i skeden.

Den mest kendte årsag til tørhed i skeden er menopausen – også kendt som overgangsalderen eller klimakteriet – som er en periode i en kvindes liv, som typisk indtræder mellem 45 og 60 års alderen. Her gennemgår kvinden hormonelle forandringer, som har en stor påvirkning på østrogenspejlet, og dermed kan føre til udtørring af skeden. Derfor er det vigtigt, at man – såfremt man ønsker at vedligeholde et smertefrit og gnidningsløst sexliv – altid har en god glidecreme stående i det hjemlige medicinskab. Hos love-lingeri.dk kan du finde glidecreme i såvel den vandbaserede som silicone baserede udgave.