Forloren hare er et must, hvis du vil lære at lave mormormad

22 November 2018
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Den klassiske mad, som mange husker, at deres bedstemødre lavede, er blevet in igen. Der er noget hyggeligt og nostalgisk ved at tage de gamle retter op igen og give dem sit eget tvist. Hvis du hører til en af dem, der er ved at lære dig selv, hvordan du skal lave din mormors klassiske retter, er der en, som du ikke må misse: Den forlorne hare. 

Den er virkelig en klassiker, og mange kan huske, at de som børn sad og stak til retten, mens de tvivlende spurgte, om der nu også var en hare i maden. Når mormor havde beroliget en med, at det var der ikke, kunne man roligt spise løs af. 

Når du lægger hele historien sammen med, at forloren hare er utrolig nem at lave, får du en ret, der virkelig giver god mening for dig at gå i gang med. Du kan både servere den til hverdag og som en lækker ret for dine gæster. 

Har du ikke lige fået gemt din mormor eller farmors gamle opskrifter, findes der heldigvis mange steder på nettet, hvor du kan finde en god opskrift på forloren hare. Det er for eksempel på hjemmesiden dk-kogebogen.dk. Der kan du finde virkelig mange forskellige opskrifter, blandt andet en lang række traditionelle og moderne opskrifter. Du kan blandt andet tage udgangspunkt i denne lækre opskrift på forloren hare: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7433/forloren-hare

Du kan servere den forlorne hare, som den er, eller give dit eget tvist på den. Det er med til at gøre, at du kan variere den udi det uendelige. For der er jo ingen, der siger, at du skal lave den, præcis lige som din mormor gjorde hver gang. Der kan også være noget fint i, at du tilfører dit eget præg til den. Det kan for eksempel være ved at blive inspireret af ny nordisk madlavning, hvor du bruger nogle af de urter og grøntsager, der vokser naturligt i Danmark.