Giv din stue en makeover med en enkelt malet væg

20 May 2020
Heidi Kirkebække

editorial

Nogle gange trænger man til, at der sker noget nyt i hjemmet, og ofte kan små ændringer gøre en stor forskel og give en følelse af, at man får et helt nyt rum. Man kan flytte rundt på sine møbler, skifte den gamle sofa ud med en ny i en anden farve eller sætte et par lækre grønne potteplanter i rummet. Maling af en enkelt væg kan også gøre underværker og give den tiltrængte fornyelse.

Du kan nemt skabe en helt ny stemning og personlig stil ved at få malet en enkelt væg i for eksempel stuen i en anden farve end resten. Måske er din stue i forvejen malet i en hvid nuance. En farvet endevæg vil være en oplagt måde at lukke flere farver ind i rummet på.

Du kan også være strategisk i forhold til, hvilken del af rummet du ønsker at fremhæve, og hvor du helst ikke vil have så meget fokus. En farvet væg vil typisk tiltrække opmærksomhed – mens du kan lade rodehjørnet være hvidt eller en anden afdæmpet, neutral farve. Dermed vil dét være mindre i fokus. 

Når du skal vælge, hvilken farve væggen skal være, er det naturligvis vigtigt at overveje, hvilke møbler, tæpper, billeder og andre ting, farven skal passe til. De kunstværker eller billeder, du har hængende på væggen vil komme helt forskelligt til udtryk afhængigt af om væggen er lys eller mørk. 

Mørke farver kan være rigtige gode, hvis du vil skabe en hyggelig og intim stemning. Det kan for eksempel være i et sofahjørne, hvor du gerne vil have, at farven på væggen skal indbyde til afslapning og ro. 

Derudover er det med farvevalget selvfølgelig i allerhøjeste grad et spørgsmål om personlig smag.

Enkelte, farvede vægge kan også ændre rumopfattelsen mere, end man måske skulle tro. Hvis man for eksempel har et hvidmalet, aflangt rum, vil en farve på en af rummets korte endevægge typisk få rummet til at syne mere kvadratisk og harmonisk.