gulvafslibning er guld værd for din bolig

29 September 2021
Mette Nielsen

Hvis du trænger til forandringer i din bolig, så behøver du ikke at vende blikket meget længere end ned mod dit gulv for at få serveret en oplagt mulighed for forbedringer – i hvert fald ikke hvis du bor med trægulve. Trægulve skal ind imellem have en opfriskning, og hvis det er længe siden sidst, vil du opleve en kæmpe forandring i din boligs udtryk.

Det er ikke løgn, når man siger, at et trægulv, især de massive af slagsen, har mere end et liv. De kan fornyes og forbedres en håndfuld gange og på den måde være til glæde i en bolig i enormt mange år. 

Du skal derfor ikke udskifte dit gulv, hvis du bor med trægulve og har brug for forandringer. Du skal i stedet overveje, om ikke du skal få lavet en gulvafslibning – det er guld værd for dit gulv og din indretning.

Nyt udtryk med samme gulv

Det er altså unødvendigt at gå ud og kigge efter nye gulve eller mange andre ting til din bolig, hvis du har et stærkt ønske om forandringer. I først omgang skal du overveje at gøre noget ved dine gulve.

Hvis dine gulve er meget slidt og lidt trætte at se på, så bør du få lavet en gulvafslibning. Få du det gjort, vil du opleve, at dit gulv tager helt nye form. Du kan efter afslibningen vælger en ny overfladebehandling end den gamle, hvis du synes, du trænger til det. Du kan også vælge den, du altid har haft, og dermed opnå et nyt friskt udtryk. 

Vælger du en ny overfladebehandling, kan du få både med lak, olie, pigmentering eller sæbebehandling – alle slags behandlinger har deres eget udseende, og der er fordele og ulemper ved dem alle. Det kan du blive meget klogere på ved at tale med en professionel, der formentlig også er den bedste løsning, hvis du gerne vil have en gulvafslibning – for det er et stort arbejde at gøre selv.