Hudplejer er for både ham og hende

16 March 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Med tanke på hudpleje forestiller de fleste sig en salon med flere kvinder, der læser og udveksler sladder som i en hønsegård, mens de får ordnet manicure, lavet lange negle og smurt hænderne ind i nogle creme.

Men hudpleje er så meget andet end det, og det kan være til gavn for begge køn med videre, for hudpleje handler ikke om hver gang at have en ekstra skinnende hudoverflade på hænder, lår, skuldre og resten af kroppen, så man ser ekstra pæn ud til en galla-premiere.

Det kan simpelthen være noget med, at man kan have alt fra en pigmentfejl, et blåt mærke, et sår eller et brandsår, som man gerne vil have til at hele hurtigere, og det kan ske, hvis man benytter sig af hudpleje.

Derfor bør man måske ophæve den forestilling om, at hudpleje udelukkende er til for at smukkesere sig og gøre sig pænere, end man er i forvejen og fylder huden med cremer, som gør, at huden ikke kan ånde naturligt eller tørrer ind.

Alt skal jo gøres med mådehold, og det kan ikke altid svare sig, at man blander den slags cremer selv, hvis man skal have gode hudcremer til hudpleje, så bør man få dem lavet af noget, der har forstand på det og sælger dem ud.

Man kan eventuelt godt få lært en opskrift, men så er det vigtigt, at man husker at følge den nøjagtigt og ikke går på kompromis her, for det er trods alt ens egen krop, vi har med at gøre, og det er jo ikke sikkert, den kan tale alt, hvad man udsætter den for.

Er man det mindste i tvivl, så bør man holde ind, men som sagt kan man i vejledning med nogle, der har forstand på det, få lavet en rigtig godt hudcreme og sammensat andre muligheder for god hudpleje.