Husk det rigtige bryganlæg til din ølbrygning

10 March 2020
Lotte Hindsberg
Husk det rigtige bryganlæg til din ølbrygning

Der er næppe mange danskere der ikke syntes, at noget af det hyggeligste der findes, er at sidde en sommerdag sammen med venner og familie og dele en kold øl, alt imens der er gang i grillen. Og dagen bliver unægtelig endnu bedre, hvis du selv har brygget øllet og det passer perfekt til maden, end hvis du blot har været en tur i supermarkedet efter en her almindelig ramme øl. Du kan finde det nødvendige brygudstyr og ingredienser på https://www.albryg.dk/brygudstyr/bryganlaeg.

Vælg de rigtige glas

Når du servere din egen nybygget øl, bør du servere den i glas der er bedst egnet til øl. Din øl vil smage bedst i glas, der er runde og mindre øverst end resten af glasset. Derved kommer øllets aroma bedst til sin ret. Samtidig skal du sørge for at det er et helt rent glas. Der må ikke være fedt og sæberester på glasset, da det vil ødelægge skummet og gøre øllet fladt langt hurtigere.

Bryg din egen øl

Hvis du ønsker at brygge din egen øl, er der godt med materiale, der kan hjælpe dig igang. Der findes et godt udvalg af bøger, der beskriver hvordan man brygger øl og hvad der er forskellen på de mange typer af øl, der findes rundt omkring i verden. Der er også mange videoer på YouTube, der kan hjælpe dig i gang. Det er også muligt at tage på øl kursus og på en eftermiddag lære hvordan du kommer igang. Du skal huske at arrangere passende transport hjem, da man som regel for den bryggede øl med hjem. Det er muligt at købe et startkit fra butikkerne, som sælger udstyr og ingredienser til ølbrygning, så det er nemt at komme igang. Personalet i butikkerne er også en stor kilde til viden om ølbrygning og de forskellige teknikker.