Hvad er specialtransport egentlig for noget?

04 February 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er ikke alle mennesker, som der er lige med på, hvad der er specialtransport, for det udspecificerer sig ikke ligefrem i ordet, hvad det er, som vi har at gøre med her, hvis man ikke er inde i branchen og kender til fænomenet.

Og det er jo værd at vide, hvad det er, så man kan tage fat i instansen, når man har brug for det, selvom det nok er begrænset, hvor mange private mennesker der har brug for den slags, men det kan da sagtens komme på tale.

For det er jo ikke specialtransport, hvis man er ude at køre i en veteranbil; så ville man mere sige, at man er ude at køre i et specielt transportmiddel, og der er immervæk forskel.

Det er heller ikke en specialtransport, hvis man kører en sjælden rute, som man ikke så tit kommer ud på.

specialtransport

Specialtransport kan du også få brug for

Sådan noget specialtransport er nemlig i langt, langt de fleste tilfælde den slags typer af transporter, hvor man skal bruge særlige transportmidler til at transportere bestemte genstande, som der ikke er lette og ligetil at transportere.

Et eksempel kunne være vindmøller, en silo, en båd eller noget helt andet.

Så det er den slags, som du nogle gange ser på vejene, hvor du virkelig åbner øjnene og er imponeret over, at folk er så dygtige til den slags.

For vejene er sjældent skabt til transport af den slags, så man skal være dygtig til at manøvrere den slags i kringlede omgivelser.

Nogle gange kører man om natten, så man generer færrest mulige mennesker på vejene, og andre gange skal man endda have biler for og bag til at vise, at her kommer den særlige last, som der godt kan brede sig lidt ud.

Et firma, der tager sig af den slags, er: https://avas.dk/specialtransportiheledanmark/.