Hvad kan en glarmester hjælpe dig med?

05 August 2022
Camilla Sørensen

editorial

Hvad kan en glarmester hjælpe med? Hvilke opgaver løser en glarmester? Hvordan finder du en god glarmester? Kan man selv løse opgaver, der involverer udskiftning af glas? Spørgsmålene er mange, og vi forsøger at svare på dem alle her.

Lad os starte med det første; hvad er en glarmester?

En glarmester er en faglært håndværker, der har specialiseret sig i at skære, installere og reparere glas. Vedkommende installerer vinduer, ovenlysvinduer, butiksfacader, vitriner, spejle, brusedøre og meget mere. De skærer og monterer også glas til bordplader, reoler og andre anvendelser.

De fleste glasmestre er ansat hos glasentreprenører, der specialiserer sig i kommercielt arbejde eller arbejde i boliger. Nogle glasmestre arbejder som selvstændige. Hos sidstnævnte kan du ofte få mere specialiserede opgaver løst.

En glarmester skal have en god hånd-øje-koordination og være i stand til at arbejde i højden, da mange ruder sidder et stykke fra jorden.

glarmester

Udskiftning af vinduer – her er en glarmester det perfekte valg

Ud over at skære og installere glas reparerer en glarmester også ødelagte vinduer og udskifter vinduer. Hvis du har en ødelagt rude, kommer glarmesteren ud til dit hjem eller din virksomhed og reparerer den. Dette indebærer normalt, at det ødelagte glas fjernes og erstattes med nyt glas.

Hvis du har brug for at udskifte et helt vindue, kan en glasmager også gøre det. Udskiftning af vinduer er et stort arbejde, og det bør overlades til fagfolk. Glasmænd har ikke kun erfaring og ekspertise til at få arbejdet udført hurtigt og effektivt, men de har også det rette værktøj til opgaven.

Hvordan finder man en god glarmester?

Når du leder efter en glarmester, er det vigtigt at finde en, der har erfaring og er velrenommeret. Spørg gerne familie og venner om anbefalinger. Når du har fundet et par navne, så tjek deres websteder og læs anmeldelser online. Det er også en god idé at bede om tilbud fra flere glasmestre, før du træffer en beslutning.

Du kan fx starte med at kigge her: https://www.gdglas.dk/.