Hvad kan ligge bag et alkoholmisbrug?

27 August 2020
Cecilie Mortensen
image

editorial

Det er ikke uden grund, at det kan kræve professionel hjælp, når man er alkoholafhængig. Tit og ofte ligger der en masse ting bag et misbrug, derfor er de ting også vigtige at arbejde med, når man vil starte på en frisk. Denne type hjælp kan man få, når man kommer i alkohol behandling. 

Som lille er det nok de færreste, som forestiller sig at være afhængige i deres voksenliv. Derfor kan det også måske være svært at forstå, hvordan man ender med at være afhængig. Lad os prøve at dykke mere ned i det. 

Årsager til at man bliver afhængig af alkohol

Generelt kan der ligge utrolig mange grunde bag, at man bliver alkoholmisbruger. Mange bruger ubevidst alkoholen som en måde at håndtere ting, som ellers kan være svære at forholde sig til. Udfordringer kan være alt fra sociale udfordringer, svære tanker, følelser der er svære eller ubehagelige eller ensomhed. 

Som regel er det sådan, at et misbrug udvikler sig over tid. Gradvist bliver indtaget af alkohol større, og med tiden kan det udvikle sig til et regulært misbrug. 

Hvis du tidligere har tænkt, at alkohol behandling bare handler om, at man skal stoppe med at drikke, så viser årsagerne herover forhåbentligt noget andet. Tit og ofte ligger der nogle psykologiske ting bag, som man også skal ind og arbejde med, da alkoholen er blevet en måde, man klarer sig igennem udfordringerne på. Derfor kan det også være utrolig vigtigt, at man får nye redskaber og værktøjer i rygsækken. 

Gode muligheder for alkohol behandling

Der er heldigvis gode muligheder for alkohol behandling, uanset hvor i landet du bor. Det betyder også, at det kan blive ret lige til, når du skal finde hjælp. Selvfølgelig kræver det intenst arbejde og dygtig personale, som kan hjælpe en, men det er muligt at komme ud af ens afhængighed