Hvilke løbesko skal du vælge? 

26 March 2020
Sara Mortensen
Hvilke løbesko skal du vælge? 

Med det store udvalg, der findes i dag af løbesko, så kan det være en stor jungle at finde rundt i, når man skal købe et par nye løbesko. Der er mange ting man kan overveje, når man skal finde et par nye løbesko. Hvis man har et par i forvejen, som skal skiftes ud, kan man have en tendens til at vælge den samme model igen, fordi den fungerede godt sidst. Det kan sommetider være en god idé, ikke at gå den samme vej igen, men i stedet prøve en anden model. Fødderne har godt af at få udskiftning, når det kommer til fodtøj – både til hverdag og til sport. Der findes mange sportsbutikker i dag, hvor man kan få foretaget en gratis løbetest, så man kan få analyseret sin løbestil og få vejledning omkring, hvilke løbesko man skal vælge. Det kan være en fordel for mange, hvis man slet ikke aner, hvor man skal starte henne. 

Der findes desværre ikke noget svar på, hvilke løbesko man helt præcist skal vælge – det gælder om at prøve sig frem og fokusere på de rigtige ting, når man udvælger et nyt par løbesko. Det vigtigste, er at de føles behagelige og giver fødderne den korrekte støtte. 

Hav fokus på kvalitet og komfort når du vælger løbesko

Nogle af de ting, som du skal have fokus på, når du skal købe nye løbesko, er komforten og kvaliteten. Begge ting er næsten altafgørende, når man skal finde løbesko. Det er super vigtigt at ens løbesko, for det første, velegner sig til det underlag man løber på. Man kan både vælge løbesko, som passer til et normalt terræn og man kan vælge løbesko, som passer til et mere udfordrende terræn. Til det mere udfordrende terræn skal man bruge trail løbesko, som er mere modstandsdygtige overfor et udfordret underlag. Der vil løbeskoene skulle have små knopper på sålen, lidt ligesom fodboldstøvler, for at man kan være skridsikker i skoven og lignende steder. En normal løbesko skal især gerne have en god stødabsorbering, så man lander så blødt som muligt på den hårde asfalt. Det skal for guds skyld ikke støde hele vejen op gennem benene, så er skoene simpelthen ikke gode nok. 

Ingen fødder er ens – find løbesko som passer perfekt til netop dig!

Der findes rigtig mange løbesko i dag, som opfylder alt det de skal, for at kunne give dig den bedste løbetur. Komforten i skoen er meget individuel, da ingens fødder er ens. Så det par løbesko, som fungerer vildt godt for din træningskammerat, fungerer måske slet ikke for dig – det skal man huske at have i mente. Hvis man løber trail løb, så skal skoen sidde godt til på foden, så man ikke skøjter rundt i skoen. En almindelig løbesko skal også sidde godt til, men behøver ikke at holde foden helt så godt på plads, som trail løbesko skal kunne. En ting, som er gældende for alle løbesko, er at de skal være åndbare og lette i materialerne, så man føler sig let som en fjer på turen. Mange af de løbesko, som du finder i dag, er velegnet til forskellige løbestile, så det gør det noget nemmere at finde rundt i, hvis man ved hvilken løbestil man har.

Når man har fundet et par løbesko, som sidder godt på foden, passer til ens løbestil og støtter de rigtige steder, så kan man begynde at vælge, hvilken farve og hvilket design man ønsker. Hvis du elsker farver og lækkert design, så kan du i hvert fald med garanti finde det i udvalget fra Nike og adidas. I dag er det også blevet moderne med den mere retro stil og det kan du få fra Asics, som laver virkelig fede løbesko og har et lidt retro look over sig – uanset hvad du er til, så er det bare med at gå på opdagelse! Så længe man prioriterer komfort og kvalitet højest, så er man garanteret mange gode løbeture fremover.