Hvor kan jeg købe brugte biler i køreklar stand?

16 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

Det er sjovt og spændende at købe ny bil. Selvom bilen mest af alt tjener et praktisk formål, finder man ofte sig selv med et nyindkøbt bilmagasin eller fortabt i en bilreklame på internettet, når først jagten er gået ind.

Pludselig ved man alt om kubik, regn sensorer, og hvad der må formodes at være et fornuftigt brændstof forbrug. Og på et tidspunkt går det op for én hvor urimeligt dyrt det rent faktisk er at anskaffe en ny bil i dagens Danmark.

Køb brugt i stedet for nyt når du køber bil

De skyhøje priser på fabriksnye biler hos de danske forhandlere skyldes først og fremmest skatter og afgifter som af staten lægges oven i bilernes reelle priser. Disse bevirker for det første at det er urealistisk at finansiere køb af ny bil uden at gældsætte sig – og for det andet at bilens værdi begynder at rasle ned allerede fra du triller ud over forhandlerens kansten.

Dette værditab er temmelig brat, og fortsætter ufortrødent gennem bilens første tre leveår, hvorefter det begynder at flade ud hen imod år fem. Det betyder i praksis at du kan risikere at stå med et bil lån hvis hovedstols værdi overstiger bilens. Og så vil du ikke kunne sælge bilen igen uden at lide et vist tab.

Vælger du i stedet at vente med at købe drømmebilen indtil den har et par år på bagen vil du kunne undgå dette voldsomme værditab, og samtidig kunne erhverve din bil for en brøkdel af dennes nypris. På den måde får du meget mere bil for pengene end hvis du købte en spritny én af slagsen. Og køber du din nye brugte bil hos en autoriseret forhandler kan du være sikker på at pris og kvalitet står mål med hverandre.

Find de bedste brugte biler på Biltorvet.dk