Hvordan foregår alkoholbehandling?

28 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis alkoholbehandling er et helt nyt territorium for dig, så har du måske mange spørgsmål. Og et af dem er sikkert, hvordan det foregår. Heldigvis behøver du ikke undre dig meget længere, hvis du læser med her. 

Godt at vide om alkoholbehandling

Alkoholbehandling vil altid kunne variere fra sted til sted, men der kan være flere ting, som går igen. Du kan finde behandling, hvor deres afsæt er i det såkaldte 12-trins program. Det er en tilgang, som har været brugt i utrolig mange år, da det er har en effektiv og positiv virkning på dem, der arbejdes med. 

Udover det kendte 12 trinsprogrammet, arbejdes der ofte med udviklingsprogram, hvor man klædes bedre på til at håndtere og holde sit misbrug i skak. 

Udover den psykologiske del, så er der selvfølgelig også en indskrivningsfase. Her vil man skulle snakke med sundhedspersonale omkring, hvordan ens afrusning skal ske. Det vil typisk være noget af det første, der skal sættes i gang, og lige efter kommer personalet sikkert til at se på, hvordan din behandling kan strikkes sammen. 

En del af behandling er også, at der tilbydes efterbehandling. Her har man mulighed for at erfaringsdele sammen med en gruppe af tidligere misbrugere. Det vil typisk være noget, man kan komme til, når man er færdig med forløbet. Det er nemlig helt naturligt, hvis man skal have lidt ekstra hjælp til at genopfriske nogle af de redskaber, man har fået i behandlingen. 

Selvom det kan virke overvældende med alle de ting, man skal igennem, så er der bare visse trin, som er nødvendige i behandling. Og når man gennemfører behandling, vil man også opleve, hvor meget man vinder ved at fuldføre. Derudover så er der professionelt personale tilknyttet behandlingen, som guider en trygt, sikkert og godt gennem hele behandlingen, så man kan finde vej ud af ens misbrug igen. 

Du kan også læse mere om alkoholbehandling her: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/