Hvordan ser et skøde ud?

23 February 2020
Cecilie Mortensen

editorial

I forbindelse med at man skal købe en bolig, så er der forskellige dokumenter, som også skal udarbejdes. Det er nemlig et must med dokumentation omkring, hvem der har retten til en bolig. Et skøde er en af de ting, som er med til at slå fast, hvem en given bolig tilhører. Det er derfor også en vigtig del af boligkøbet. 

Et skøde er noget, som sendes til tinglysning. Her får man fastslået, at man har ret til den ejendom, man har købt. Der er nogle gængse ting, som et skøde skal indeholde. Bl.a. skal det indeholde nogle af de elementer fra købsaftalen, som er vigtige. Det gælder både hvem der handles mellem, ejendommen der er tale om, dagen for overtagelse af boligen, hvilken pris boligen skal sælges for, og finansieringen af boligen. Med andre ord så er det mange af elementerne fra købsaftalen, som også skal indgå i skødet. 

Skødet vil altid skulle sendes til tinglysning, når det er udarbejdet. Det er tinglysningen, der er en mindst lige så vigtig del af slaget. Efter tinglysning er det nemlig ikke muligt at foretage et dobbeltsalg af boligen. Tinglysningen slår derfor også fast, at boligen tilhører dig, såfremt du naturligvis også opfylder betingelserne, der står i købsaftalen. 

Hvem udarbejder et skøde? 

Når et skøde skal laves, så er det ofte noget, man hyrer en boligadvokat til. På den måde er man også sikker på, at ens formalia er iorden, og at skødet indeholder alle de ting, som er et must. En boligadvokat kan desuden også hjælpe med at sende skødet til tinglysning. Du kan derfor slippe for en del hovedpine og tid på at sætte dig ind i hele processen, hvis du lader en boligadvokat om det.  

En af dem du kan få hjælp fra til et nyt skøde er eBoligadvokat. Her kan du få professionel hjælp og komme godt i mål med skødet.