Hvorfor er et skøde vigtigt?

23 February 2020
Cecilie Mortensen
image

editorial

Når man er på boligjagt, så er der flere formalia, som er utrolig vigtige for handlen. En af dem er bl.a. et skøde. Et skøde er et dokument, som gør det klart, at det er dig, som har ret til sælgers bolig. Man tænker naturligvis, at en købsaftale burde være dokumentation nok, men et skøde er en af de ting, som er et must at investere i for at overtagelsesretten er din 100 %. 

Det er vigtigt at skrive sig bag øret, at et skøde skal laves i alle de handler, der involverer et boligkøb. Det gælder altså både, hvis du er blevet skilt, og det er dig, som skal overtage bolig. Det kan også være, at du skal overtage en bolig fra familie eller andet. Her er det også nødvendigt at få lavet et skøde, som desuden også skal tinglyses. Når et skøde tinglyses, så er det ikke længere muligt at boligen skal sælges til andre. Tinglysningen af skødet slår dermed også fast, at boligen ene og alene er din. 

Få god hjælp til at lave et skøde

Hvis du ikke ved hvor du skal starte eller slutte, når det kommer til et skøde, så kan det være en idé at kontakte en boligadvokat. Her kan du nemlig være sikker på, at du kommer godt i mål med skødet. Desuden så er det også boligadvokaten, som kan hjælpe dig med at sende skødet til tinglysning. Du kan derfor slippe for at skulle bruge tid på de mange praktiske detaljer, som også skal ordnes, når man overtager en bolig. 

Hvad koster et skøde? 

Når man skal have lavet et skøde, skal man nok forvente, at det kan koste et par tusinde kroner. Det afhænger naturligvis også af, hvilken boligadvokat, man kontakter og hvilken type skøde, der helt præcis er tale om.