Hvorfor kræver et alkoholmisbrug behandling?

27 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Når det kommer til alkoholafhængighed, så har nogle måske den overbevisning, at det bare handler om at stoppe med at drikke. Det gør det i og for sig også, men alkohol hjælp handler om så meget mere. 

Mange som har et misbrug, bruger deres afhængighed som en måde at håndtere noget, der er svært. Det skal siges, at det mange gange foregår meget ubevidst. Det kan være man har svære følelser, tanker eller sociale udfordringer, som man kan “slukke” lidt for, når man f.eks. drikker. Ofte sker der dog det, at afhængigheden bliver dybere og dybere, jo mere man forsøger at bruge alkohol til at dulme ubehagelige ting med. Derfor skal der også de helt rette professionelle på opgaven, når man skal have alkohol hjælp. 

Hvem kan give hjælp mod et alkoholmisbrug?

Når man skal have hjælp mod et alkoholmisbrug, så er det ideelt at kontakte et misbrugscenter. Fordelen er, at de har tilknyttet forskellige fagpersoner. Det gælder alt fra psykologer, sygeplejersker, læger m.m. Der er nemlig flere aspekter ved en afhængighed, som skal håndteres – og følelseslivet og ens tanker spiller også en stor rolle. Desuden kan det også kræve helt særlige værktøjer, når man skal holde sig fra at drikke. For lige pludselig skal man kunne forholde sig til de udfordringer, man har forsøgt at undgå i lang tid. 

Der vil også ske meget med kroppen, når man stopper med at drikke. Man kan opleve abstinenser og forskellige symptomer på, at kroppen ikke længere får alkohol. Her er det ekstra vigtigt, at man har sundhedspersonale ved sin side, så det kan foregå under sikre forhold. 

Hvis du skal finde et sted, der giver alkohol hjælp, kan du starte her. Det er både, hvis når der skal findes hjælp til et misbrug af alkohol, narkotika, medicin, gambling, sex eller andet.