Hvorfor skal du gå i alkoholbehandling?

28 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Der er en god grund til, at et alkoholmisbrug kan kræve en særlig indsats, når man vil ud af det. Når der er tale om et decideret misbrug, så er kroppen blevet så afhængig af alkohol, at den endda reagerer med abstinenser, når den ikke får det. Derudover kan kroppen blive afhængig af den beruselse, man føler, når man drikker. Og det gør det selvfølgelig kun mere svært at stoppe det misbrug, man er blevet viklet ind i.

Et misbrug er ofte noget, der udvikles langsomt over tid. Derfor ser man også ofte, hvordan alkoholikere kan drikke mængder, som vil være nærmest dødeligt for almindelige mennesker. Det betyder dog ikke, at en alkoholikers krop ikke tager skade. For det påvirker i den grad kroppen, når den hver dag får store mængder alkohol. Man kan få skader på ens nervesystem, man kan skade hjernen, blive dement m.m. Det er derfor ikke småting, ens krop udsættes for, når man er alkoholafhængig.

Få bugt med dit misbrug med alkohol hjælp 

En af de helt gode grunde til at få alkohol hjælp er, at du kan få bugt med dit misbrug. Det kan kræve en ekstra særlig indsats, når man skal ud af det. Derfor kan det være guld værd, når man også får hjælp fra f.eks. et misbrugscenter. De vil være vant til at arbejde med andre, der har samme alkoholafhængighed. Det kan også betyde, at de er godt rustet til de forskellige faser, der er i et behandlingsforløb. Der skal nemlig ikke kun tænkes på afrusning, men også at der håndteres de psykiske aspekter af et misbrug. 

Når man skal have bugt med en afhængighed, er det også vigtigt, at der kan tilbydes efterbehandling. For når man kommer hjem i sine vante omgivelser, kan man støde på udfordringer. Heldigvis kan efterbehandling hjælpe en med at opfriske de værktøjer, man har lært.