Hvorfor skal du købe godt brygudstyr til din ølbrygning?

07 January 2021
Sara Mortensen
image

editorial

Hvis du gerne vil give dig i kast med ølbrygning derhjemme eller allerede er kommet i gang, så kan du gøre hele oplevelsen bedre og sjovere med det rette brygudstyr. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor det er vigtigt med noget ordentligt udstyr.

Ølbrygning er efterhånden blevet en populær hobby i Danmark. Rigtig mange er begyndt at brygge deres eget øl hjemme i privaten. Det er en hobby, som du kan have helt for dig selv eller med et par gode venner.

Rigtig mange bliver enormt bidt af ølbrygning, og kan næsten ikke lægge det fra sig igen når først de er gået i gang. Det er proces, som du hele tiden kan gå til og fra. Det er for mange et dejligt afbræk fra hverdagen, fordi de kan gå ud og fordybe sig i processen. 

Sørg for at du har alt det udstyr du skal bruge fra start

Når du brygger øl, så er der en række udstyr, du skal have. Du kan enten købe brygudstyret uafhængigt af hinanden eller det hele samlet. På ølbrygning.dk kan du købe kasser fra Brew Box, som indeholder alt det brygudstyr og alle de ingredienser du skal bruge til fx 4 liter god øl. 

Disse kasser fra Brew Box er geniale til en nybegynder, som gerne lige vil prøve ølbrygningen af. Hvis man bliver bidt af det, så kan man derefter gå ud og investere i det lidt dyrere og større udstyr. 

 

Derfor skal du have den rette gærtank til din ølbrygning

Når man brygger øl, så skal man blandt andet have en gærtank. Til en start kan man nøjes med en simpel gærtank, som også følger med i kasserne fra Brew Box. 

Jo bedre en ølbrygger man bliver, jo mere lyst får man også til at investere i en rigtig god gærtank. Hav altid fokus på kvaliteten, når du shopper udstyr til din ølbrygning. Jo bedre kvalitet, jo længere levetid har udstyret og jo sjovere bliver oplevelsen også. 

Første step i ølbrygning er hovedgæring. Her kommer glukose og maltose i spil og gæren bliver efter urten tilsat i gærtanken. For at få en god og ordentlig hovedgæring, så kan det klart anbefales at investerer i en lækker gærtank på sigt, så du får en nemmere og bedre fermenteringsproces.