Hvorfor skal man have et skøde?

23 February 2020
Cecilie Mortensen
image

editorial

Når man står midt i et boligkøb, så er der visse formalia, som følger med. Og nogle af disse formalia er et must – det gælder især, når det kommer til et skøde. Hvis ikke du kender til dette, så er der god grund til at læse med videre her. 

Hvad er et skøde? 

Når man skal købe et hus, så er et skøde et dokument, som dokumenterer at du har ret til modpartens bolig. Det er dog også en forudsætning at skødet efterfølgende bliver tinglyst. Dette er essentielt for at sælgeren ikke er i stand til at kunne sælge boligen videre efter dit køb. Efter skødet er tinglyst vil det heller ikke være muligt at kreditorer m.m. kan have ejendommen som sikkerhed. Med andre ord så er det ret så relevant, at man får styr på begge af disse ting. 

Hvorfor skal du have et skøde? 

Kort opsummeret så skal man have et skøde for at sikre sig, at boligen ikke kan sælges videre, efter man har sat sin underskrift på købsaftalen. Det giver dig altså retten til huset, så det ene og alene er dit. 

Hvem kan hjælpe med et skøde? 

Når man skal have lavet et skøde, så findes der heldigvis professionelle, som arbejder med dette. En af de professionelle er bl.a. en boligadvokat. Når du kontakter en boligadvokat, så vil du finde ud af, hvordan det også koster penge at få dit skøde til bolighandlen. Det er dog en ting, som er godt givet ud, når man får lavet det hos en, som arbejder med det til hverdag. Så skal du nemlig ikke selv bruge tid på at udarbejde skødet, anmelde det til tinglysning og efterfølgende lave en refusionsopgørelse. Alt dette er noget, boligadvokaten kan sørge for. Alt afhængig af hvem du kontakter, så er der nogle boligadvokater, som ikke giver dig en regning for arbejdet, hvis ikke der bliver nogen bolighandel.