Invisalign – den usynlige tandbøjle

27 April 2021
Astrid Pedersen

editorial

Mange af os tænker med gru tilbage på tandretning i vore teenager år. Dengang var der ingen alternativer til de tunge og klodsede ”togskinner”, som var øgenavnet for den fast monterede tandbøjle i metal.

Med faste bøjler var man tvangsindlagt til at spise mad som ikke satte sig fast i skinnerne eller i fiksturen, og man kæmpede en hård kamp imod dårlig ånde, tandkødsbetændelse og huller i tænderne som følge af de ophobede madrester. Der ud over var bøjlerne grimme, og kunne genere i munden.

Derfor savner de færreste tandretning og lever således et liv med tænder som med alderen er blevet vinde og skæve. Det er faktisk en skam – især fordi det nu om stunder sagtens kan lade sig gøre at rette tænderne så de bliver rigtig pæne og regelmæssige på ny. Og dette oven i købet ved hjælp af metoder og teknikker som er langt mere komfortable og æstetiske end de gammeldags togskinner.

Få flotte tænder på ny med Invisalign

Her i 2021 hedder den mest anvendte metode til retning af skæve tænder Invisalign. Invisalign er et system som består af praktisk taget usynlige tandskinner fremstillet til den enkelte mund i hård, gennemsigtig plast.

Med Invisalign skinner er det muligt at opnå samme flotte resultater som ved hjælp af togskinner. Det kan måske godt være svært at forestille sig, men det er et faktum at rigtig mange voksne danskere har fået deres smukke smil igen efter en Invisalign behandling.

Den helt store fordel ved Invisalign er at det ikke er muligt for andre at se at du har bøjle på når du er iført dine Invisalign skinner. Disse er nemlig 100% gennemsigtige og sidder helt tæt til dine tænder. Og så kan du tage skinnerne ud når du skal spise eller børste tænder.

Læs mere om Invisalign på yousmileismile.dk.