Kom godt gennem alkoholbehandling

28 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Det kan være et utrolig stort skridt, når man starter i alkoholbehandling. For uanset om man har haft et misbrug i kortere eller længere tid, så kan alkoholen blive så vanedannende, at hverdagen primært handler om alkoholen. Derfor kræver det oftest det helt rette forløb, når man skal ud af et misbrug. For der skal mere til, end at man bare lægger flasken fra sig.

Start med at finde et godt misbrugscenter

Der er flere ting, man kan kigge efter, når man skal starte i alkoholbehandling. Det er selvfølgelig relevant at se på, hvordan de arbejder med, at man skal ud af sit misbrug. Hvis du tænker, at det skal være smertefrit, så kan du godt tænke om igen. Der er nemlig gode muligheder for, at du kan få smertefri behandling. 

Hvilken opfattelse har misbrugscentret af afhængighed?

Derudover vil du også opleve, at der kan være forskellige forståelser af, hvordan man skal arbejde med misbruget. Det er naturligvis en fordel, når misbrugscentret opfatter misbrug som en sygdom, man har mulighed for at arbejde med. Og her menes der, at det er muligt at stoppe udviklingen af ens misbrug.

Hvordan arbejdes der på et psykologisk plan?

Det at skulle stoppe et misbrug handler også om, at man håndterer det psykiske, der ligger bag ens misbrug. Derfor er det mindst lige så vigtigt, at psykologsamtaler m.m. er en del af ens forløb. For det kan kræve særlige redskaber, når man skal lægge et misbrug bag sig. 

Det kan også være en fordel, hvis du finder et center, hvor de tilbyder efterbehandling. På den måde kan du løbende få hjælp, efter du er kommet hjem i dine vante rammer. For der kan helt sikkert opstå udfordringer, som man skal have lidt ekstra hjælp til at komme gennem. 

Når du skal finde et misbrugscenter, kan du starte her: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/