Kom godt i mål med en boligadvokat

22 February 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du har besluttet dig for at ville købe en bolig, så ønsker de fleste naturligvis, at hele processen glider. Det gælder både ift. den købsaftale, man skal skrive under på, og at man ved den i mindste detalje, hvad det er for en bolig, man har overtaget. Hvis ikke man er helt klar over tilstanden på huset, energimærkningen m.m., så kan det betyde, at man får dyrere omkostninger med tiden, som man ellers ikke havde regnet med. En dårlig energimærkning kan eksempelvis betyder, at der skal bruges flere penge på el. Hvis man derimod har sat sig godt ind i alt omkring huset, så kan man i flere tilfælde også bruge det til at forhandle med, og i bedste fald opnå en besparelse på sit køb. 

Til at hjælpe dig i mål med de mange kontrakter og ting du skal være obs. på, findes der boligadvokater. Der er naturligvis vigtigt, at du finder den helt rette boligadvokat. 

Sådan finder du din boligadvokat

Når du søger en boligadvokat, vil du opleve, hvordan der er mange om buddet. Der er dog især en ting, som du med fordel kan kigge efter. Det er, om vedkommende er certificeret hos Danske Boligadvokater. Det kan nemlig være din garanti for, at advokaten ene og alene varetager dine interesser, når alt formalia bliver gennemgået. Hav derfor gerne dette for øje, hvis du gerne vil have en god og tryg bolighandel. 

Nogle af de ting som en boligadvokat typisk vil have øje for er en gennemgang af hele købsaftalen. Derudover vil du også kunne få hjælp til at kigge på tilstandsrapporten, el-rapporter og huset energimærkning. Du kan også få hjælp til at se på forurening på grunden, og om der måtte være lokalplaner på ejendommen. Der kan derfor også være en del tid at spare for dig, når du hyrer denne slags hjælp.