Kom skønhedspletterne i dit trægulv til livs med en gulvafslibning

05 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Hvis gulvet i dit hus eller i din lejlighed er beklædt med ægte massivt træværk, og dette virker sundt og intakt, kan du betragte dig selv som heldig. Især hvis der er tale om et originalt trægulv – det vil sige et gulv, som blev anlagt samtidig med at bygningen blev opført. Så er der nemlig en god chance for, at trægulvet holder en solid og slidstærk kvalitet.

I gamle dage, hvor træværk var standard materiale når der skulle lægges nye gulve, anvendtes nemlig fortrinsvis massivt træ af høj kvalitet. Gulvene skulle jo helst kunne holde i mange årtier – og det er der også mange af dem som har gjort. Skal du ud og indkøbe og montere et trægulv af tilsvarende standard den dag i dag vil det hurtigt gå hen og blive meget dyrt. Og derfor bør du gøre alt hvad du kan for at bevare dit gamle trægulv – det føjer nemlig ganske uvurderlig værdi til din bolig på mange planer.

Hvad skal jeg stille op med det plettede, ridsede og flossede trægulv?

Det er dog sjældent at et trægulv bærer patina forårsaget af daglig slid med ynde. Når et trægulv bliver slidt vil det hurtigt begynde at udvise overfladiske tegn herpå – og disse er aldrig særligt kønne. Den indtørrede overflade vil få tendens til at danne splinter, hvilket er irriterende og kan være farligt for små børn som leger på gulvet.

Træværket vil blive misfarvet og ridset i overfladen, og du vil måske endda se gullige plamager fra solfalming under dine vindues partier. Disse gener og skønhedspletter er til alt held blot af overfladisk karakter – og du kan komme dem til livs med en grundig gulvafslibning.

Hvem kan hjælpe med en grundig gulvafslibning?

Hos det danske gulvfirma Gulvkanonen kan du altid få et skarpt tilbud på en professionel gulvafslibning – læs mere på Gulvkanonen.dk