Kom styrket gennem alkoholbehandling

28 August 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Når man er klar til at lægge en alkoholafhængighed bag sig, så kan et misbrugscenter være lige der, man skal hen. For det er ekstra vigtigt, at man er i gode hænder, når man vil arbejde med ens misbrug. Derudover så kan man vinde utrolig meget personligt, når man er færdig i behandling. Prøv at læse med her.

Fordele ved at overvinde sin afhængighed

Der er så utrolig mange fordele ved at overvinde sin afhængighed. Det er selvfølgelig både hårdt og potentielt farligt for kroppen. Men derudover så kan man blive fri af et liv, der er styret af, at ens alkoholtrang skal dækkes. Man har mulighed for at genopbygge nogle af de relationer, som sikkert har været forsømte i lang tid. Og man har tid til at arbejde med sig selv, så man kan lande på jorden igen, uden en afhængighed, der følger en som en skygge.  

Men – for at man kan nyde godt at de fordele, der følger med behandling af alkoholmisbrug, så kræver det intensivt arbejde. Der er ingen tvivl om, at der er både udfordrende og til tider hårdt, når man er i behandling for et misbrug. Derfor er det også ekstra vigtigt, at man er omgivet af dygtige mennesker, som kan hjælpe en gennem alle de faser, man kommer igennem. Det kan nemlig blive opskriften på, at man kommer styrket gennem sin behandling. 

Når man skal i alkoholbehandling, skal man være indstillet på, at det handler om mere end at man ikke skal drikke. Det handler også om, at man skal arbejde med sig selv. Tit og ofte er det sådan, at alkoholen har været en måde, man har forsøgt at håndtere svære ting på. Derfor skal man også inde og arbejde med, hvordan man i stedet kan komme gennem de ting – for det spiller også ind på ens misbrug.