Mal din træterrasse sort

13 August 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Har du en træterrasse der trænger til at blive piftet op, kan du vælge at male den. Det kan være at den allerede er malet men den kan også være i natur træ. Uanset om den er på den ene eller anden måde, er det en god ide at starte med at få din træterrasse sandblæst. En sandblæsning fjerne alt gammel skidt og snavs. Gammel maling og grimme grønne alger.

Det gør også træet på din terrasse helt nøgen, så det er vigtigt at den får en behandling. Du kan f.eks. få en sort terrasse. Du skal være opmærksom på, at hvis du maler din terrasse, skal den med års mellemrum males igen.

Vælg den rigtige maling

Hvis du går med planer om at male din træterrasse, hvad enten du vælger selv at gøre det eller får en maler til at udføre opgaven, så skal du være opmærksom på, at der er stor forskel på kvaliteten på maling. Det kan som udgangspunkt godt betale sig at bruge penge på en god maling. Den vil dække og beskytte din træterrasse længere, end hvis du vælger en billig maling. Du vil også skulle male langt hurtigere, hvis malingen er er af en dårlig kvalitet frem for hvis du har valgt en bedre maling. Derudover skal du også lægge den tid, det tager at rense og male terrassen igen. 

Få råd og vejledning

Inden du går igang er det en god ide at få råd og vejledning af en fagmand. Dermed sikre du dig at du får købt den rigtige maling og får renset din terrasse korrekt. Du vil også få den rigtige rådgivning i forbindelse med at få klargjort din terrasse inden start. F.eks. hvis du får sandblæst din terrasse skal du sikre dig, at der bliver brugt fine sandkorn. Ellers vil sandblæsingen ødelægge træet.