Mal din træterrasse sort

15 August 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis din terrasse ser lidt grå og trist ud og er malingen begyndt at skrælle er det tid til at gå den igennem og efterfølgende få den malet. En sort terrasse kan f.eks. være en mulighed. Inden du går i gang med at male er det en god ide at gennemgå terrassen for løse søm og få udskiftet evt. rådne planker. Det er også en god ide enten at få den vaske godt og grundig for grønne alger.

Er den allerede malet, kan du med fordel få den sandblæst. En sandblæsning fjerner ikke alene alger, men også gammel maling og efter lader terrassen pæn og ren. Husk at der skal bruges fint sand, ellers bliver træet ødelangt. Det betyder også at den er modtagelig for skidt og snavs, så derfor er det vigtigt at den bliver malet. F.eks.sort. Jo bedre du vedligeholder din træterrasse jo længere vil den holde. 

Få hjælp af din tømrer

Hvis du ikke selv har tid eller lyst til selv at vedligeholde din træterrasse, kan du få din tømrer til at gennemgå den og udskifte planker og søm. Han kan også sandblæse terrassen, så den er klar til at maleren, kan male den efterfølgende.

Kunne du samtidig godt tænke dig at få lavet en overdækket terrasse ,kan du med fordel få råd og vejledning af tømreren. Det kan f.eks. være at du få overdækket noget af terrassen eller vælge at det er hele terrassen der skal overdækkes. Blæser det meget, kan det også være at siderne skal dækkes.

Det gør at du kan bruge terrassen langt mere end ellers. Den kan bruges i ydremånederne, når det er køligt. I kan sidde længere ude om aften og når det regner. Det er også muligt at grille og sidst men ikke mindst, kan i tørre tøj ude selvom det regner.