Mørbradgryde – ægte mormormad med smag af barndom

03 December 2020
Michelle Løhde Nielsen

editorial

Elsker du også en god mørbradgryde? Den populære ret hvor mørbrad, bacon, pølser og svampe indgår i en perfekt kombination med tomat og fløde. Et sikkert hit hos mange uanset alder.

Mørbradgryde er en ret, der bliver serveret i mange hjem. Og det er ofte også en ret, der bringer mange minder med sig. Måske er det smagen af barndom for dig? Det er nemlig en rigtig mormorret, der har masser af karakter og fylde. Så der er stor sandsynlighed for, at det er en ret, der er blevet serveret mange gange i løbet af din barndom.

Sådan kan du servere en mørbradgryde

Selvom mørbradgryde er ægte mormormad, så er retten stadig meget populær den dag i dag. Så populær at den også bliver på caféer og restauranter rundt omkring, hvor det ofte er en favorit på menukortet. Den er også populær hjemme i de danske hjem, hvor den både bliver lavet af unge og ældre – og til hverdag og fest. 

En mørbradgryde kan serveres på flere forskellige måder. Den kan blive serveret med en cremet kartoffelmos, som nok er den mest klassiske variant. Du kan også servere retten med kogte ris eller ovnkartofler, og nogle serverer den også med pasta. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og du vælger helt selv, hvordan retten skal serveres.

Få en opskrift på en klassisk mørbradgryde

Foretrækker du den helt klassiske mørbradgryde, som er smagen af barndom? Så skal du klikke ind på Alletiders Kogeborg. Her finder du nemlig et væld af gode opskrifter, heriblandt en rigtig god opskrift på mørbradgryde med bacon og cocktailpølser. Den vil uden tvivl vække begejstring hos dem, du serverer den for – både store og små. Den er samtidig nem at lave og kræver forholdsvis få ingredienser.

Klik ind på opskriften lige her https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/29076/moerbradgryde-med-bacon-og-cocktailpoelser og kast dig ud i det.