Sådan kommer du i gang med at lave et plankeværk

15 February 2021
Silje Hansen

editorial

Går du med overvejelser om at få lavet et plankeværk til haven eller i forbindelse med forhaven, så kan du med fordel læse med her. I denne artikel hjælper dig med en kort guide til, hvordan du kan komme i gang med at lave dit eget plankeværk. Det kan nemlig være en dyr fornøjelse at hyre en professionel fagmand til opgaven, hvis du selv har skruet hænderne godt på til at gøre det selv.

Et plankeværk kan du lave i mange forskellige størrelser og stile, hvorfor du bør tage stilling til, hvad du selv foretrækker. Her kan det være en god ide at tage hensyn til ejendommens æstetik og stil, så det går op i en højere enhed. 

Første skridt i at lave dit eget plankeværk

Før du begynder at køre ud i byggemarkedet for at købe planker eller træbrædder til dit plankeværk, er det vigtigt at have målt op. Her skal du både måle det areal du ønsker plankeværket skal omkredse samt måle hvilken højde der vil være passende efter dit temperament og behov. 

Når du har målt op, skal du også tage stilling til, hvordan du ønsker dit plankeværk skal se ud og hvor tæt det skal være. Her kan du vælge mellem en lang række træsorter som du kan vælge at lade være som de er. Du kan med fordel give dem beskyttende træolie, så de holder sig pæne og flotte i længere tid. Du kan også vælge at male plankeværket, så det får en farve, som måske passer i stil med ejendommen. 

Komplet guide til at lave dit eget plankeværk

For at få et smukt resultat, kræver det at du har noget godt udstyr og du går korrekt til opgaven. Er du derfor i tvivl om, hvordan du sætter et plankeværk op, eller hvordan du får det bedste resultat, kan du med fordel læse mere her hos https://husblog.dk/guide-saadan-laver-du-et-plankevaerk-til-haven/.