Sælg selv din bolig med hjælp fra en boligadvokat

31 October 2020
Lotte Hindsberg

Både køb og salg af bolig er noget vi kun gør få gange i løbet af livet, og det er ofte en af de største økonomiske handler vi gør. Uanset om vi er køber eller sælger. Derfor gælder det om at gøre brug af en boligadvokats viden og erfaring. En boligadvokat er en jurist, der har specialiseret sig i bolighandler. 

Står du og skal sælge din bolig har du flere muligheder. Du kan få en ejendomsmægler til at sælge den og du kan blot sætte dig tilbage og vente. Du kan også selv fremvise boligen i samarbejde med ejendomsmægleren eller du kan vælge selv at annoncere og sælge boligen ved hjælp af en eboligadvokat. Boligadvokaten kan stå for det juridiske, så salget går igennem uden problemmer.

Han vil også kunne rådgive dig til hvilken metode det er bedst at vælge. Jo mere du selv kan gøre jo flere penge er der at spare. Advokaten kan også hjælpe dig med at forhandle en bedre pris hos ejendomsmægleren. 

Tinglysning af skødet

Selvom det er køber der betaler for tinglysningen af skødet, har både sælger og køber interesse i at skødet bliver tinglyst så hurtigt som muligt. Først når skødet er blevet tinglyst er boligen købers. Det betyder i praksis at sælgers kreditorer kan tage pant i boligen, også selv om køber allerede er flyttet ind. 

Når skødet i dag tinglyses sker det digitalt og det underskrives ved hjælp af NemId. For at få domstolen til at tinglyse skødet betaler køber et fast gebyr, samt en promille af salgssummen. Danmark er verdens første land der gik over til at tinglyse digitalt.

For at få skødet hurtigt og nemt igennem tinglysningsretten anbefales det at benytte sig af en boligadvokat. Ellers kan man risikere at retten sender skødet retur og processen bliver forhalet i månedsvis.