Skal du eksportere til udlandet for første gang?

12 February 2022
Steffen Petersen

editorial

Ejer du en virksomhed som producerer produkter til brug af andre virksomheder? Hvis du kun opererer i Danmark, så har du sikkert ingen problemer med at få dine produkter transporteret ud til dine kunder. Hvis der er tale om at eksportere ud af landet, så er det en helt anden sag og kræver at der er styr på nogle vigtige ting. Det kan for eksempel være transportilladelser, told og andre faktorer der spiller ind, når man skal have store leverancer sendt ud af landet og ind i et nyt. Især hvis det er første gang man står overfor at skulle eksportere udenlands, kan det være en kompliceret opgave at finde ud af. 

image

Sådan finder du et transportfirma

Når man står og skal have sendt en stor ordre ud af landet, så er det ikke sikkert at din foretrukne fragtmand kan hjælpe dig. Det kan derfor være nødvendigt at finde et større, og i nogle tilfælde internationalt firma, som kan stå for leverancen. Sådan et firma kan man finde ved at række ud til folk man kender i branchen, for at høre dem om de kan anbefale et bestemt firma til opgaven.

Hvad koster det et eksportere ud af landet?

Det er ikke let at svare på, fordi det simpelthen afhænger af hvad du skal have eksporteret, hvor meget du skal have eksporteret, og hvorhen det skal eksporteres til. Du er derfor nødt til at kontakte flere forskellige firmaer, for at høre om det overhovedet er muligt for dem at transportere din produkter til det land du ønsker, og i så fald hvad det vil koste. Prisen afhænger som sagt af mange forskellige faktorer, men som udgangspunkt kan du regne med, at jo mere du sender, jo billigere bliver prisen. Du kan læse mere om transport til udlandet via dette link: https://www.unotransport.com/dk/litauen