Skøde og tinglysning – det skal du vide
Hvis ordene skøde og tinglysning er helt nye for dig, så er der god grund til at læse med videre – især hvis du er på boligjagt eller går med overvejelser omkring at købe en bolig. Her et skøde og en efterfølgende tinglysning nemlig en essentiel ting, som der skal styr på under boligkøbet. Når man skal købe en bolig, så er der en del formalia omkring salget, som man gerne skal sætte sig ind i. Det gælder alt fra købsaftalen, gennemgang af tilstandsrapport, el-rapporter med mere. Disse er nemlig vigtige at sætte sig ind i, hvis man vil have et mere reelt billede af de omkostninger, som man kan forvente i forbindelse med huset.
Hvorfor skal man bruge et skøde?
Når man er i gang med købet af boligen, så skal man også have et skøde. Et skøde er nemlig det dokument, som slår fast, at det er dig, som har ret til huset. Det er derfor også ret essentielt, at man får lavet dette.
Efter skødet er udarbejdet og underskrevet, så skal skødet tinglyses. En tinglysning er mindst lige så vigtig. Det slår nemlig fast, at sælgeren ikke kan videresælge boligen – og at kreditorer med mere ikke kan have boligen som sikkerhed mere. Et dobbeltsalg er derfor ikke længere muligt efter skødet er tinglyst.
Til at hjælpe dig med at lave skødet samt at få det tinglyst findes forskellige boligadvokater, du kan kontakte. På den måde kan du også være sikker på, at der er styr på alle de formalia, der skal være, og at skødet er lavet korrekt. Det kan samtidig også spare dig tid og hovedpine med, hvordan man ellers udarbejder skødet korrekt.
Hvis et boligkøb derfor ligger inden for den nærmeste fremtid, så er der god grund til at huske på at få hjælp til et skøde.