Smukke og skinnende trægulve i boligen med en grundig gulvafslibning

06 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du ked af dit gamle og slidte trægulv, som med sin matte og tørre overflade skæmmer din bolig? Overvejer du at skifte gulvet ud – eller måske dække det med en ny gulvbelægning? Så bør du i stedet tilkalde din lokale gulvmand og bede ham afgive et godt tilbud på en gulvafslibning med efterbehandling.

Hvorfor skal jeg lade mit trægulv afslibe og overfladebehandle?

Når et trægulv ikke har modtaget den påkrævede pleje igennem måske en årrække vil det helt naturligt komme til at fremstå flosset og snusket i overfladen. Gulvet har mistet sin beskyttelse i form af den olie eller sæbe hinde som dannedes i træværkets overflade i forbindelse med seneste behandling – og med denne sine væske og smuds afvisende egenskaber.

Dette betyder i praksis at støv og skidt, som trædes ned i gulvets overflade, vil indlejre sig i de indtørrede træfibre og danne grimme, grålige slidspor. Slidsporene er mest tydelige der hvor gulvet slides mest, det vil sige foran døre og rundt om spisebordet.

Da gulvet ikke længere har vand afvisende egenskaber vil spildte væsker hurtigt suges ind i træværket og danne pletter og skjolder i gulvets overflade. Samtidig forsvinder gulvets uv beskyttelse hvilket gør det ekstra sårbart over for solfalming. Især i de lyse, sæbe behandlede gulve kan man iagttage resultatet af solfalming som gulnede plamager der hvor lys indfaldet er stærkest – det vil sige foran diverse glas parter, for eksempel vinduer og terrassedøre.

Er dit trægulv først nået til dette stadium af slitage er der faktisk ikke andet at gøre end at få udført en gulvafslibning – i hvert fald hvis du atter ønsker et smukt og ensartet gulv som er kønt at se på og rart at gå på.

Hvem kan hjælpe med en grundig gulvafslibning i Næstved?

Du kan altid få et godt tilbud på en professionelt udført gulvafslibning i Næstved hos Gulvkanonen.dk.