SQL bruges til hjemmesider

11 August 2021
Steffen Hansen
image

editorial

Det er de færreste der ved det, men næsten alle hjemmesider du finder på internettet bruger en SQL database i et eller andet format. En SQL database er nemlig en database, hvor man kan strukturere data, så hjemmesiden kan læse det, så du kan trække data ud fra den, og så man kan tilbyde forskellige funktioner.

En SQL database bruges til brugersystemer

Har du en hjemmeside hvor det er muligt at logge ind, så er der med sikkerhed en SQL database, som indeholder data over alle brugerne i systemet. Det inkluderer deres brugernavne, deres kodeord og deres informationer de har givet under oprettelse.

Det kan som eksempel være, at du spørger om deres e-mail adresse, når de opretter en bruger. Denne e-mail adresse bliver så tilknyttet et e-mail felt i databasen, som er tilknyttet deres brugernavn. Det er på den måde systemet holder styr på, hvilken data der hører til hvilken brugerprofil.

Lær at bruge SQL

Hvis ovenstående har givet dig en større interesse for SQL, hvordan man bruger det, hvad det indebærer, og hvad det ellers bruges til. Så kan du lære SQL på mange forskellige måder.

Du kan benytte dig af det stadig voksende internet, hvor der er mange mennesker der er fantastiske til at lave brugervenlige guides, eller du kan melde dig til et SQL kursus København, hvor du kan lære SQL med en underviser.

Hvis du vælger den sidste, så kan du samtidig med du lærer det stille spørgsmål, få vejledning og få gode tips og tricks til hvordan du optimerer den database du sidder og sætter op.

SQL er ikke for alle

Vi vil lige slutte af med at sige, at SQL ikke er for alle. Derfor anbefaler vi dig ikke at du kaster dig ud i det, hvis du ikke er vild med den tekniske del af en hjemmeside, app eller noget andet der bruger SQL.