Styrk børnenes udendørs leg med legetøj til udeleg

13 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

De fleste af os husker en barndom med masser af udendørs leg – enten på villavejen, på legepladsen, på fodboldbanen eller i skoven, hvor naturen bød på masser af udfordringer og spænding. Men nu om stunder er tiden en anden – og indendørslivet trækker en del mere i de små.

Tv, iPad og online spil er nem underholdning for børn i alle aldre. Som forælder kan det være svært at motivere ungerne til at lege udendørs, når nu det store internet byder på så mange hurtige fix. Men faktisk er det sådan at med de rette legeredskaber vil de fleste børn foretrække udendørs leg, med alt hvad det indebærer af fysiske aktivitet, solskin og frisk luft. Og så er det din opgave som forælder at facilitere dette.

Find det rette legetøj til haven

Nu om stunder er det ikke comme il faut at lade sine børn lege uden opsyn. Du kan med andre ord ikke bare sende ungerne hen på fodboldbanen eller på legepladsen uden selv at gå med.

Hvis du ikke har tid til – eller mulighed for – at ledsage dine børn, kan du med fordel omdanne din have til en morsom og inspirerende legeplads for dine børn. Med en sandkasse er de helt små underholdt i timevis med at fremstille sandslotte eller sandkager ved hjælp af spande, skovle og forme. Et gyngestativ er sjovt for børn i alle aldre – og hos Ude-Leg kan du købe solide og holdbare gyngestativer i alle størrelser, og med et varierende antal gynger.

Med et hyggeligt legehus får børnene et fristed for de voksne, hvor de selv kan indrette sig og søge ly for den lette sommerregn. Og med en havetrampolin får børnene udfordring til såvel balance og koordinations evne som til deres kognitive færdigheder. Du kan læse mere, og finde det bedste legetøj til udendørs leg og udfoldelse, på Ude-Leg.dk.